Godišnji sastanak posrednika/medijatora Crne Gore

Podgorica,23.12.2017.g.

Centar za posredovanje Crne Gore u saradnji sa Udruženjem medijatora Crne Gore, organizovao je 23.12.2017.godine, godišnji sastanak sa posrednicima/medijatorima u građanskim i krivičnim stvarima.

Tom prilikom učesnicima sastanka obratila se predsjednica Upravnog odbora Centra, gospođa Nada Stanišić i direktorica Centra za posredovanje, gospođa Marina Lutovac, koja je izvjestila prisutne o aktivnostima koje je Centar realizovao u 2017.godini i aktivnostima planiranim za narednu godinu. Takodje je bilo govora o problemima sa kojima se Centar za posredovanje suočava u primjeni instituta posredovanja, kao i naporima koje Centar ulaže u prevazilaženju pomenutih problema.

Na sastanku je govorila i predsjednica novog Udruženja medijatora Crne Gore, registrovanog u decembru 2016.godine, gospođa Ivana Gajović koja je predstavila ciljeve Udruženja, realizovane aktivnosti i planirane aktivnosti udruženja. Tada je svim učesnicima/medijatorima ponuđeno da potpišu pristupnicu za učlanjenje u Udruženje i ponuđen na odlučivanje, predlog da članovi Udruženja godišnje plaćaju članarinu u iznosu od 20 eura. O iznosu članarine članovi Udruženja će naknadno donijeti odluku.

Na godišnjem sastanku posrednika/medijatora direktorica Centra za posredovanje je uručila licence Ministarstva pravde za 19 novih posrednika/medijatora u krivičnim stvarima i 21 posrednika/medijatora u građanskim stvarima.